O misiune importantă a Asociației Berarii României este promovarea unui comportament responsabil față de consumul de alcool în rândul tinerilor. Scopul principal este prevenirea consumului de alcool în rândul adolescenților, știind că alcoolul are efecte negative multiple asupra organismului minorilor.

Efortul pe termen lung al Asociației Berarii României este concretizat în campania națională “Alcoolul nu te face mare”, lansată ca program pilot în Bucureşti, în 2006, apoi extinsă în mai multe orașe. Până în prezent, campania a fost desfășurată în școli și a inclus, pe lângă dialogul direct cu adolescenții, ședințe de consiliere de grup cu psihologul Cristian Andrei, filme educative, un ghid pentru părinți și formarea profesorilor prin conceperea unor planuri de lecție dedicate.

Din 2019, campania “Alcoolul nu te face mare” capătă o noua amploare, cu obiectivul de a ajunge la un număr cât mai mare de adolescenți, și este dezvoltată ca un program coerent care ia în calcul factorii-cheie predictivi ai consumului de alcool în rândul tinerilor și susține prevenția prin: participarea în activități organizate de timp liber, timpul petrecut cu părinții, activitățile de relaționare la școală, prezența acasă în timpul serii și implicarea autorităților locale, școlilor și părinților.

Campania “Alcoolul nu te face mare” se desfășoară cu sprijinul partenerilor: Poliția Română și Ministerul Educației și Cercetării.