De parcă simplul fapt de a fi părinte nu era deja o misiune complicată, adolescența copilului dumneavoastră aduce cu ea un bagaj nou de griji și multe întrebări în căutarea de soluții. Comunicarea dintre adult și adolescent devine din ce în ce mai complicată, iar lista subiectelor dificil de abordat crește aproape în fiecare zi.

Consumul de alcool este un subiect pe care însă vă recomandăm să-l abordați chiar dumneavoastră cu adolescentul de acasă. Este mult mai bine să reușiți să îi transmiteți toate informațiile importante legate de efectele negative ale consumului de alcool sub 18 ani și riscurile sociale asociate lui, astfel încât să poată să facă alegeri responsabile.

Dacă alcoolul este un subiect pe care l-ați abordat deja, poate observând la copilul dumneavoastră un comportament care v-a dat de gândit și pe care poate l-ați pus pe seama consumului de băuturi alcoolice, aveți nevoie de tot suportul pentru ca acest dialog să devină într-adevăr eficient.

Indiferent de situația în care vă aflați, vă punem la dispoziție Ghidul Părinților ca punct de sprijin în conversația dumneavoastră.

 

DESCARCĂ GHIDUL PĂRINŢILOR »

 

Sau, dragi părinți, luați exemplul celor de la Satra D.A.D.Z. și cântați-i copilului de ce nu e bine să consume alcool. Poate chiar filmați-vă și dați-i tag pe Facebook. E posibil ca rușinea pe care o va simți să-l țină departe de sticlă până la majorat.